Ürün Sepeti Sağlık & Kişisel Bakım MEYAN KÖKÜ


 Üye Girişi
Kullanıcı Adı
Şifre Şifrenizi hatırlamıyorsanız Burayı Tıklayınız.
[Yenile]
Güvenlik Kodu Üstte resimde bulunan 6 karakterli harf ve rakamları yazınız.
Üye Olmak Için Tıklayınız.













 MEYAN KÖKÜ

MEYAN KÖKÜ
Ortak isimler : Licorice, Gan Cao, Iriqsus , Kan T?sao, Kan Ts?Ao,     Liquirita, liquorice,Madhuka, Meyan kökü, Mi Ts?Ao, Sus Maikik
Mucize bitki MEYAN ın tedavi yapan doğal bileşimi:
(Böyle bir terkip meyan kökünden başka hiç bir şifalı bitkide yoktur.
Lütfen aşağıdaki şu doğal bileşime bir bakınız.Hangi ilaç fabrikası veya laboratuarı  bu eşsiz maddeleri bu oranlarda bir ilaç olarak bir araya getirebilir? Allah sunmuş,biz insanlara bilinçli kullanmak kalıyor sadece..)
                                             
YAPILAN KİMYASAL ANALİZLERE GÖRE MEYAN KÖKÜNDEKİ MADDELER
 Acetic-acid, Acetoin ,Acetol, Acetophenone, Alpha-terpineol Aluminum, Anethole, Apigenin, Ascorbic-acid, Asparagine, Benzaldehyde, Benzoic-acid, Benzyl-alcohol, Beta-sitosterol, Butan-1-ol-2-one, Butan-1-ol-3-one, Butane-2,3-diol, Butanoic-acid, Butylphthalate, Butyric-anhydride, Calcium, Camphor, Caproic-acid, Carvacrol, Choline, Chromium, Cobalt, Cumic-alcohol, Decane, Decanoic-acid, Difurfuryl-ether, Dihydro-5,5-dimethyl-2(3h)-furanone, Dimethyl-phenylethyl-alcohol, Docosane, Dodecane, Dodecanoic-acid, Eicosane, EO, Estragole, Estriol, Ethyl-linoleate, Ethyl- linolenate, Ethyl-palmitate, Ethyl-phenol ,Ethyl-phenylacetate, Eugenol, Fenchone Formononetin, Fructose, Furfural, Furfuryl-acetate, Furfuryl-alcohol, Furfuryl-butyrate, Furfuryl-formate,F urfuryl-propionate, Furyl-methyl-ketone, Gamma-butyrolactone, Gamma-heptalactone,G amma-hexalactone, Gamma-nonalactone, Gamma- octalactone, Geraniol, Glabrene, Glabric-acid, Glabridin, Glabrol, Glabrolide, Glabrone, Glucose, Glycocoumarin, Glycyrin, Glycyrol, Glycyrram, Glycyrrhetic-acid, Glycyrrhetinic-acid, Glycyrrhetol,G lycyrrhisoflavanone, Glycyrrhisoflavone, Glycyrrhizic-acid, Glycyrrhizin, Glyzaglabrin, Glyzarin, Guaiaco, Hederasaponin-c, Henicosane, Heptadecane ,Heptane-1,2-diol, Heptanoic-acid, Heranol, Herniarin, Hex-trans-3-en-ol, Hexadecane, Hexadecanoic-acid, Hexadecyl-acetate, Hexan-1-ol, Hexanoic-acid, Hexanol, Hexyl-formate, Hispaglabridin-a ,Hispaglabridin-b, Indole, Iron, Isobutyladipate, Isoglabrolide, soglycyrol, Isoliquiritin, Isomucronulatol, Isoneoliquiritin, Isoschaftoside, Isoviolanthin, Kumatakenin, Lavandolol, Licochalcone-a, Licochalcone-b, Licoflavonol, Licoisoflavanone, Licoisoflavones, Licoric-acid, Licuraside, Licuroside, Lignin, Linalool, Linalool-oxides, Liqcoumarin, Liquirazide, Liquiritic-acid, Liquiritigenin, Liquoric-acid, Magnesium, Maltose, Manganese, Methyl-ethyl-ketone, Methyl-hexa-decanoate, Methyl-hexanoate, Myrtenal, N-methyl-2-pyrrolidone, N-nonacosane, N- tetradecane, Neoliquiritin, Neosoliquiritin, Nonadecane, Nonanoic-acid, O-acetyl-salicylic-acid, O-cresol, O-methoxy-phenol, O-tolunitrile, Octacosan-1-ol, Octadecane, Octanoic-acid, P-cymenol, P-methoxy-phenol, Palmitic-acid, Pentadecane, Pentadecanoic-acid Pentan-1-ol, Pentanoic-acid, Phaseollinisoflavan, Phenethyl-alcohol, Phenol, Phenyl-acetaldehyde, Phenylpropionic-acid, Phosphorus, Propionic-acid, Pyrazole, Rhamnoisoliquiritin, Rhamno-liquiritin, Salicylic-acid, Schaftoside, Silicon, Stigmasterol, Sucrose, Sugar, Terpin-1-en-4-ol, Tetracosan-1-ol, Tetracosane, Tetradecanoic-acid, Tetramethyl-pyrazine, Thiamin, Thujone, Thymol, Tiglaldehyde, Tin, Tricosane, Tridecane, Tridecanoic-acid, Trimethyl-pyrazine, Umbelliferone, Undecane, Undecanoic-acid, Zinc
BİNLERCE YILDIR BİLİNİYOR VE KULLANILIYOR...
                                Antik Tıpta Meyan Kökü
   Bu bitkinin kökleri, dört bin yılı aşkın süre öncesinde var olan Babil temsilciliği tarafından, kuvvetlendirici olarak bilinirdi. Meyan köklerinden hazırlanan şurup, antik Mısırlılar tarafından çok beğenilmişti. 1923?te TUTANKHAMEN (Eski Mısır Kralı)?in mezarı keşfedildiğinde, aynı zamanda meyan kökleri de orada bulunmuş oldu. Eski Mısırlı doktorlar meyan kökünü keskin ilaçlarla karıştırdığını gizleyerek sakıncalı testler yaptılar. Ve bu ilaçla karaciğer ve bağırsak hastalıklarını tedavi ettiler. Yunanlı doktor Theocritus ; susuzlukla savaşmak, kuru öksürükler ve astım tedavileri için meyan kökü ilacını verdi. Meyan Kökünün yararları aynı zamanda Arap doktorları  tarafından da bilinirdi ve onlar da yiyecek ve ilaç olarak, meyan kökünü reçetelerine yazarlardı. Bir Arap doktoru ve filozofu olan Avicenna (İbni Sina) der ki : Meyan Kökü demlendiğinde, ses tellerine iyi gelir, nefes borusunu temizler, diyetler ve hastalıklar açısından çok faydalıdır.
                                  Modern Tıpta Meyan Kökü
    Araştırmalar sonucunda meyan kökü kullanımı ile çok iyi sonuçlar elde edilebildiği kanıtlandı. Kanı temizleme tedavisinde ve kuvvetlendirici olarak kullanımı ve karışımındaki maddelerden birinin Addison hastalığı tedavisinde kullanımının başarıyla iyi sonuçlar sağladığı ispatlandı. Meyan kökü ve içeriğindeki maddeler aynı zamanda iltihapların, mide ve bağırsak enfeksiyonlarının ve özellikle ülserlerin tedavisinde yardımcı olur. Araştırmalar aynı zamanda meyan kökü kullanımının böbrek üstü bezlerine uyarıcı olarak kullanımıyla ilgili olarak da iyi sonuçlar verdi. Gizlenen kortizon, romatizma tedavisi, astım, göz hastalıkları ve cilt problemleri olmak üzere bu tür hastalıkların tedavilerinde meyan kökü kullanılır. Son zamanlarda ise meyan kökü ilacının AİDS sendromuna karşı çok etkili bir ilaç olduğu keşfedildi ve  ABD de ilaç olarak resmen kullanılmaktadır.  
 
  Sars'ın Çözümü Doğada BulunduSARS Hastalığına Karşı "Meyan Kökü"

Dünya geçtiğimiz yıllar içinde SARS'la tanıştı. Bilim adamları bu hastalığı yenecek antikorlar geliştirmeye çalışırlarken, geçtiğimiz günlerde SARS'ın çözümünün doğada bulunduğu açıklandı. Alman virologlar, meyan kökünden elde edilen bir maddenin, SARS'a karşı kullanılan ribavirin maddesinden çok daha etkili olduğunu kaydettiler.

The Lancet dergisinde yayımlanan habere göre, Frankfurt Üniversitesi'nin kliniğinde görevli virologlar, meyan kökünden elde edilen ve HIV-1 (AIDS virüsü) ve Hepatit C virüsüne karşı başarıyla kullanılan glisirizin maddesinin, laboratuvar ortamında SARS virüsünün çoğalmasını engellediğini açıkladılar. Meyan kökünün özünün etkinliği SARS koronavirüsü tarafından enfeksiyona uğramış maymun hücreleri üzerinde de test edildi.

Prof. Prakash Chandra, kullanılan ribavirin maddesinin toksik etkisine dikkat çekerek, glisirizin maddesinin yüksek konsantrasyona rağmen yan etkisinin çok az olduğunu, uzun dönem araştırmalarının yapıldığını, bu maddenin ucuz olduğunu ve zehirli olmadığını belirtti. Meyan kökündeki bu madde, yüksek dozda kullanıldığında SARS virüsünün üremesini tamamen durduruyor. Bu bitki, virüsün, enfeksiyona yol açan hücrelere bağlanmasını zorlaştırarak üremesini engelliyor.

Meyan Kökü Hakkında

Tarihte Yunanlılar, Mısırlılar, Çinliler ve Hintliler gibi birçok toplum tarafından da kullanılmış olan meyan kökü, Güney ve Orta Avrupa'da vahşi doğada yetişiyor; Rusya, İspanya, İran ve Hindistan'da ise özel olarak yetiştiriliyor. Meyan kökü geleneksel Çin doktorluğunda sıkça kullanılan bir bitki. Çinliler diğer bitkilerle karıştırarak meyan kökünün canlılık vermesini sağlıyorlar.

Haziran-Temmuz ayları arasında sarı-mavi veya kahverengi çiçekler açan, 0,4-2 m yüksekliğinde, çalımsı bitkilere "meyan" denir. Yaprakları parçalıdır, yaprakçıklar 4-7 çiftlidir. Çiçekleri başak şeklindedir. Taç ve çanak yaprakları iki dudaklıdır, üst dudak iki kısa dişli, alttaki üçü uzun dişlidir. Meyan bitkisinin 6 türü Türkiye'de yetişmektedir. Daha çok Güney, Orta ve Doğu Anadolu'da yaygınlık göstermektedir. Bir kısmının kökleri tatlı, bir kısmının ise acıdır.

Bitkinin kökleri, meyan kökü olarak tanınmakta ve kullanılmaktadır. Köklerinin kabuğu soyulduktan sonra veya soyulmadan önce güneşte kurutularak piyasaya sürülür. Bileşiminde nişasta, şekerler, zamk, rezin, glisirrizin vardır. Glisirrizin şekerden daha tatlı bir bileşiktir. Köklerdeki miktarı, bölgeden bölgeye değişir ve köklerin de etkili maddesidir.

Meyan Kökü: Bir Ecza Deposu

Meyan kökü dünyada biyolojik olarak en aktif olan bitkilerden biridir. Örneğin Meyan kökü bir magnezyum ve silisyum kaynağıdır.

Meyan kökü, mideyle ilgili sağlık problemlerinde son derece etkilidir. İçerdiği glisirutenik asid (GLA), deglisirine meyan kökü (DGL) ve karbenoksolen sodyum (CS) maddeleri, bilinen en etkili anti-ülser ilaçlarındandır.

Meyan kökü ayrıca cilt problemlerine de iyi gelir. Meyan kökü tüketimi ciltte oluşan aknelerin tedavisinde etkilidir.

Meyan kökü, ateş düşürücü özelliğinin yanı sıra, karaciğerin toksik maddeleri süzmesinde de yardımcıdır. Hepatit, siroz gibi karaciğer hastalıklarının tedavisinde meyan kökünde bulunan GLA'nın detoksifian etkisi kanıtlanmıştır. Bitkinin göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici özellikleri de vardır. Mide hastalıklarında, özellikle gastritte de son derece yararlıdır.

Meyan kökü eczacılıkta toz halinde, hapların hazırlanmasında şekil vermede kullanılır. Ayrıca taze veya kuru köklerinin kaynar su ile karıştırılması ve sonra alçak basınçta yoğunlaştırılması suretiyle meyan balı elde edilir. Meyan balındaki glisirrizin miktarı daha fazladır. Meyan kökü, piyasada toz veya kalıplar halinde bulunur. Parlak siyah renkli, tatlı lezzetlidir. Suda kolaylıkla erir. Meyan kökünün su ile birleştirilmesi sonucunda elde edilen karışıma ise meyan şerbeti denir. Koyu esmer renkli ve tatlı lezzetli, göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici ve serinletici özellikte olan bu şerbet daha çok Güneydoğu Anadolu bölgesinde elde edilir ve kullanılır.

Şifalı Bitkiler Allah'ın Birer Rahmetidir

Şimdi biraz düşünelim. Meyan kökü en başta sadece küçücük, tahta görünümünde bir tohumdur. Ancak bu tohum kök saldığında ve filizlendiğinde sahip olduğu özelliklerle birçok hastalığa şifa olabilecek maddeler içermektedir. Verimsiz topraklarda bile yetişen bu bitkinin, birçok hastalığın yanı sıra bir gün dünyayı pençesine alan SARS adlı bir hastalığa da çare olabildiği anlaşılmıştır.

Bilim adamları en gelişmiş teknolojik aletlerle laboratuvarlarda bu hastalıklara çare ararken, küçücük bir tohum bütün bunları tek başına başarabilmektedir. Böyle bir şeyi tohumun kendi kendine başarmış olması mümkün müdür? Ya da tesadüfler, bu küçücük tahta parçasının içinde, bu kadar detaylı ve karmaşık bilginin biraraya gelmesini sağlamış, bu sayede bitkiye şifa verici özelliklerini kazandırmış olabilir mi? Elbette hayır. Bu bitkinin tohumuna sahip olduğu bütün bu özellikleri yerleştiren Yüce Allah'tır. Rabbimiz bizlere hem hastalıkları hem de onlara şifa olan bu bitkileri yaratarak üstün ilmini ve sonsuz rahmetini göstermektedir.
 
TIBBİ ÖZELLİKLERİ (Yabancı yayınlardan)
        Meyan şekerlidir ve içeriğindeki glisurutenik asit, şekerden elli kat daha şekerdir. Beyin zarından(korteks) salgılanan hormonları uyarır, faaliyete geçirir ve bezeleri iyileştirmeye yardımcı olur.Aynı zamanda hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda östrojen hormonunu  faaliyete geçirdiği ve ?hap? şeklinde kullanımında adet dönemiyle ilgili dengeleri sağlayabildiği görüldü. Meyan kökü, dalak ve ciğerler için de mükemmeldir. Öksürükler,boğaz ağrısı,astım,mide ve on iki parmak bağırsağına ait ülserler,hepatitler,duyu bozuklukları(türlü ruh karışıklıkları;çırpınma, kasılmalar ve inlemeler ile kendini gösteren sinir bozuklukları) ve yiyecekten zehirlenmeler için kullanılmaktadır. Aynı zamanda iyi bir anti-oksidant,yani kanser önleyici olduğu da bilinir.
 
  Tıbbi Etkisi ve Kullanımı :  Meyan?ın pektoral(göğse ait) ve yumuşatıcı,acı dindirici etkileri vardır.  İyi bilinen ve yaygın olarak kullanılan bu ilaç, genellikle öksürükler ve göğüs hastalıkları için tüketilmekle beraber özellikle de en çok bronşitler için kullanılır. Yaygın olarak öksürük ve ağrı kesici olarak  kullanılan meyan kökünün karışımındaki neredeyse tüm maddelerin her biri bir ilaçtır.  Anodyne(Ağrı Kesici), Antioksidant, Antipasmodic, Anti-inflamatuar, mukoza koruyucu, Depurative, idrar söktürücü, Yumuşatıcı ve Acıyı Dindirici, Estrogenic,balgam söktürücü, Pectoral(pektoral) dir.
  Hipoglisemi,bronşitler,kolitler(kalın bağırsak iltihabı),gastritler, stres,soğuk algınlığı(nezle),mide bulantısı, ve iltihaplanmalar için çok yararlıdır.Kolonların temizlenmesini sağlar, ileri derecede olan beze rahatsızlıklarını, kas zayıflıkları yada iskelete ait spazmları tedavi eder.Bronşitler ve ciğerlerde oluşan balgamı akışkan hale getirerek söktürmeyi sağlar. Meyan?ın içeriğindeki östrojen benzeri hormon,sesi değiştirir. Araştırmalarda kan hücrelerinin salgıladığı protein üretiminin meyan kökü aracılığıyla teşvik edildiği görülmüştür.
   Meyan kökünün içerdiği glisirizin,sıkroz şekerinden 50 kere daha şekerlidir,örneğin hidrokortizon hormonlarının ürettikleri gibidir. Buradan da anlaşıldığı üzere, rahatsızlıkları giderici etkisinin yanı sıra, aynı zamanda steroid tedavisinin ardından beyin zarı ile ilgili uyarılarda da büyük rol oynar. Meyan kökü, gastrit ve ülseri iyileştirebildiği gibi aynı zamanda etkili bir kuvvetlendiricidir. Etkileri : Yatıştırıcı,anti-artrit(mafsal yani eklem iltihabını giderir),korteks(beyin zarı) için kuvvet verici bir ilaçtır, kolestrolü düşürür, müköz zarlarındaki gastriti hafifletir,yatıştırır;balgam söktürücüdür, alerjik durumlara karşı ferahlık sağlayabilir.
   Endokrin sistemi üzerindeki belirgin etkisiyle de meyan kökü, bir grup bitkilerden bir tanesidir. Meyan Kökü, Addision hastalığında olduğu gibi, bezelerle ilgili problemleri de tedavi eden faydalı bir bitkidir. Meyan kökünün Cattarh hastalığı gibi bronşlarla ilgili problemler,bronşitler ve genelde öksürükler olmak üzere geniş bir kullanım alanı vardır.
 Fonksiyonları ve klinikle ilgili kullanımı : Genellikle, bilhassa ısıtıldığında dalak yetersizliği durumlarında kullanılır.Aynı zamanda Qi yetersizliği veya kansızlıkla düzensizleşen kesik kesik olan nabız atışı yada çarpıntılar için kullanılır. Ciğerleri nemlendirir ve öksürük keser; hırıltı ve öksürükler için kullanılır. Meyanın nötr bir tabiatı olduğu gibi, ciğerlerdeki sıcaklık yada soğukluk için de kullanılabilir. Ham meyan; çıbanlar, ağrılar yada boğaz ağrısından meydana gelen ateşli zehirlenmeler için kullanılır. Spazmları yatıştırır : karın ve bacaklardaki ağrılı spazmlar için kullanılır. Aynı zamanda lokal ve dahili olarak türlü zehirli maddelere karşın bir panzehir olarak kullanılır.
    Meyan kökünün tıbbi kullanımı Doğu ve Batı kültürlerinde birkaç bin yıla dayalıdır. Esasen balgam söktürücü,mukoza koruyucu ve hafif laksatif olarak kullanılırdı. Geleneksel olarak kullanımında; hazmı kolaylaştırıcı, astım,yutak iltihabı(farenjit),sıtma(malarya),karın ağrısı,uykusuzluk ve enfeksiyonlar yer alır. Meyan kökünün, birçok farmakolojikal (ilaç bilimsel)  etkileri olduğu bilinir. İçerdiği östrojenik, endokrine benzer; göğüs rahatsızlığı gidericidir (kortizol gibi) ; anti alerjik; bakteri giderici, virüs giderici,antiTrichomonas; antihepatotoxic; çırpınmaları gidercici; fitoterapik; kansere karşı; balgam söktürücü ve antitussive  etkilerini sergiler. İlaç biliminin çok odağında olan glisirizin ve glisurutenik asit, flavonoidler gibi meyanın birleşiminde bulunan diğer maddeler de farmolojide önemli etkiler sağlar.

  Meyan kökü, genç ve yaşlı,hem kadın hem erkek,sağlıklı yada hasta olmak üzere herkes için tavsiye edilebilir.Yazarların görüşlerine göre meyan, dünyanın en muhteşem toniğidir. Bu nedenle, iskelet sisteminin korunmasında önemli bir tonik olduğunu tavsiye ettim.Meyan Kökü?nün göğüs hastalıklarını,vücudun içi ve dışı olmak üzere tüm bölgelerini iyileştirici etkisi insanı hayrete düşürüyor. Meyan Kökü yalnızca deriye değil,müköz zarlarındaki rahatsızlıklara da iyi gelir ve bağırsak sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Bu bitki, patojen mikrobunun çeşitlerinden hiçbirinin  yaklaşmasına izin vermeyecek kadar vücudu güçlendirme yetisine sahiptir.Bu nedenle meyan kökü,iskelet sistemi için bir tonik olarak kullanılmalıdır. Genel bir spektrumda bakıldığında görülüyor ki, koruyucu tonik olması,sağlığı koruması ve yara iyileştirici olması gibi  özellikleriyle  meyan kökünden daha iyi bir şifalı bitki yoktur.

                                    MEYAN KÖKÜNÜN KALORİ DEĞERİ

     Meyan kökünün 100 gramında 330 kalori bulunmaktadır.100 gram şekerde ise 400 kalori vardır.Buna karşın şeker tadı meyanda, şekerden tam 50 kat fazladır. Son zamanlarad İtalyanların yapmış oldukları küçük bir araştırmaya göre; siyah meyan kökünün 400 gramının demlenerek günde tonik olarak içilmesi ile hiç bir yan etki görülmeksizin vücuttaki yağ oranını düşürdüğü görülmüştür.(Siyah meyan,normal kökün ezilerek kullanıma hazır hale getirilmiş  saçaklı kök şeklidir,soğuk veya sıcak suda bu kök konulup bir kaç saat demlenilerek içilir.) Araştırmacılar,bunun nedeninin,meyanın içeriği ile kokusunun doyurucu ve iştahı kesici olmasına bağladılar.
      Amerikalı doktorlar ise çok yakında, meyanın dikka çeken sonuçlarına ulaşılabilineceğini düşünüyorlar.Meyan kullanmanın kendinizi tok hissetmenizi sağladığını ve böylece daha az kalorili besinler tüketeceğinizi söylemektedirler.
      Özetle; meyan ürünleri tüketildiğinde insan kendisini tok hissediyor ve yüksek kalorili besinlere yönelmiyor.Vücut, gerekli enerjiye mevcut vücut yağlarını yakarak sağladığı için de vücuttaki fazla yağlar tükenerek  sağlıklı şekilde kilo veriliyor..
.
Kaynak:
http://annecollins.com/calories-licorice.htm

            BAŞKA BİR KAYNAKTAN MEYAN VE EKSTRALARININ FAYDALARI 
        
           Bu şifalı otun şeker niyetine de kullanılan bir tatlandırıcı olmasının yanı sıra  geniş kapsamlı kullanımıyla değeri, şekerin çok daha ötesinde olduğunu biliyoruz. Diyetisyenler son birkaç bin yıldır meyan kökünü kullanmaktadırlar. Kullanımı herbalistler tarafından gelenek haline getirilen meyan kökü,  genel bir tonik olduğu gibi solunum hastalıklarının tedavisini de destekler. Aynı zamanda karaciğer problemlerinde de yardımcı olur. Tüm vücudun dengesini sağlamaya ve korunmasına yardımcı olmasıyla bilinen meyan(özellikle kadınların adet dönemlerinde faydalıdır), sağlık ve rafahlık verir.           Meyan,titerpenoid saponsis,flavonoids,isoflavonoids,magnezyum,silisyum,sodyum ve diğer faydalı unsurları içerir.
Meyan?ın Tarihi Kullanımı
          Böbrek üstü bezleri
          Kan dolaşımı
          Vücuttaki kafeini alma
          Dayanma gücü
          Enerji
          Tonik
          Ruhsal sallantılar
          Addision hastalığı
          Depresyon
          Konsantrasyon düşüklüğü
          Hipoglisemi
          Hiperaktiflik
          Zihinsel uyarılmalar
          Beyin buğulanması 
Adrenal Destek 
          Çoğunlukla diyetisyenler ve sosyal zararlardan ötürü ?böbrek üstü bezleri? nden mustarip olunmaktadır. Bayat yemek, kahve, alkol, fazla çalışmak, uykusuzluk, egzersiz eksikliği, sinir ve endişe, daima bu hastalığı tetikleyen unsurlardır. Bu hastalık ?adrenal yorgunluk? olarak da bilinir.
         Depresyonun en açık belirtileri; yorgunluk, çabuk sinirlenmek, kas zayıflığı, konsantrasyon yetersizliği, mide fesadı, adi yiyecek asimilasyonu ve periyodik bir şekilde hastalanmadır. Bu semptomlar açıkça belirtiyor ki,  hipoglisemi yada kan şekeri düşmesi Kronik Yorgunluk Sendromundan kaynaklanmaktadır. 
          150 kimyasal bileşim ilavesiyle bu tıbbi kökün en etkili özü glisirizindir (glisirik asit).Glisirizin, sukroz şekerinden 50 kat daha şekerlidir.     
Malzemeler 
Bazal : her kapsül 396mg meyan kökü içerir. 
ATC. : her kapsül 410mg konsantre toz  içerir. 
Esansı : meyan kökü su ve alkolde doğal ve som esansıyla en iyisidir. %15 ila 20 arası alkol içerir. 
Kullanım tavsiyesi : yemekle beraber günde 3 kez 2 kapsül alınız, ATC konsantresini günde 2 kez 1 kapsül halinde alınız,günde 3 kez su ile sıvı halde 20-25 damla alınız. 
Kaynak : Healing Power Of Herbs, Dr. John Heinerman
 ETNOGRAFYA BOTANİĞİ :
MEYAN,DÜNYADA HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIYOR?
A.B.D
 
Kanser türlerinin iyileştirilmesinde ve AİDS tedavisinde kullanıyor.


ÇİN              
Ağrı kesici, panzehir, yanık, kanser(yemek borusu), rahim kanseri, öksürük, idrar söktürücü, solunum sıkıntısı, balgam söktürücü, ateş, canlandırma, gençleştirme, ağrı ve yaralar,kuvvet verici ilaç(tonik) ve SARS hastalığında ilaç olarak kullanıyor.
 

AVRUPA
Tümör (Kanser) tedavisinde ve hastalıklardan koruyucu olarak,ayrıca karaciğer hastalıklarında kullanıyor.
 

JAPONYA
Balgam söktürücü, panzehir,spazm çözücü olarak kullanıyor.Japonya'da pek çok ilacın bileşiminde vardır.
TÜRKİYE

İdrar söktürücü,göğüs yumuşatıcı,balgam söktürücü, serinletici şerbet olarak, hepatit virüslerinde, zayıflık ve güçsüzlüklerde, pek çok hastalıkların tedavisinde, kuvvet macunlarının yapımında ve çoğunlukla erkek ve bayanda sesi güzelleştirici olarak kullanıyor.
 


DEĞİŞİK ÜLKELERDE
 
 
Addison hastalığı, bakteri öldürücü, candidia mantarı, öksürük, balgam sökümünde koku giderici, mantar öldürücü ilaç, laksatif, pektoral (göğse ait rahatsızlıklar), hap, yanık,ağrı,tümör,ürogenital yol tedavisinde kullanıyor.
 
Fonksiyonları ve klinikle ilgili kullanımı
Genellikle, bilhassa ısıtıldığında dalak yetersizliği durumlarında kullanılır. Aynı zamanda Qi (Zeka) yetersizliği veya kansızlıkla düzensizleşen kesik kesik olan nabız atışı yada çarpıntılar için kullanılır. Ciğerleri nemlendirir ve öksürük keser; hırıltı ve öksürükler için kullanılır. Meyanın nötr bir tabiatı olduğu gibi, ciğerlerdeki sıcaklık yada soğukluk için de kullanılabilir. Ham meyan; çıbanlar, ağrılar yada boğaz ağrısından meydana gelen ateşli zehirlenmeler için kullanılır. Spazmları yatıştırır : karın ve bacaklardaki ağrılı spazmlar için kullanılır. Aynı zamanda lokal ve dahili olarak türlü zehirli maddelere karşın bir panzehir olarak kullanılır.
 Uyarılar ve riskler :  Hipertansiyon hastalarında,aşırı terleme,mide bulantısı veya kusma durumlarında tedavinin uygun olmadığı yazılmıştır.

 Ürüne Ait Resimler
«« Önceki Ürün  
Sonraki Ürün »»
Tarih
:
29.09.2010
Kategorisi
:
Sağlık & Kişisel Bakım
İzlenme Sayısı
:
3457
Yorum Sayısı
:
0
Ürün Sahibi
:
Aktar Mehmet Yaşar
Ürün Fiyatı
:
Içerigi Paylasin Butonu
EkleBunu Sosyal Paylasim Butonu
 

 Firmaya Ait Diğer Ürünler
   ISIRGAN OTU
   GİNKGO BLOBA
   EKİNEZYA
   DEVE DİKENİ
   ÇÖREK OTU
   KEÇİ BOYNUZU
   ASLAN PENÇESİ
   SPIRULENA
   RED GINSENG
   ARI POLENİ
1 | |2|
 Ürüne Ait Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamıştır...
abaragambimumbara
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Telif Hakkı Kuron Mühendislik LTD. ŞTİ.'ne Aittir. Her Hakkı Saklıdır.
FacebookLink BankasıArama ServisiSektörlerHarita ServisiKişisel GelişimAcil TelefonlarResim Galerisi


 


Markayurdu.Com adresi üzerinde bulunan fotoğraf ve bilgiler izinsiz kullanılamaz.
 

Sitede yer alan kullanıcı yorumları üyelik sözleşmesinde kabul edildiği şekilde yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.
Bu sitenin alt yapısında www.markayurdu.com adına kullanım lisansı alınmış Ülke Rehberi Scripti kullanılmaktadır.