Ürün Sepeti Sağlık & Kişisel Bakım ÇÖREK OTU


 Üye Girişi
Kullanıcı Adı
Şifre Şifrenizi hatırlamıyorsanız Burayı Tıklayınız.
[Yenile]
Güvenlik Kodu Üstte resimde bulunan 6 karakterli harf ve rakamları yazınız.
Üye Olmak Için Tıklayınız.













 ÇÖREK OTU

Çörekotu  (Schwarzkümmel, Nigelle Sativa)

Türk Çörekotu
Mısır Çörekotu
Beyaz Çörekotu
0,2-0,5m, 6-9
Ça, Na, Ba,
Tohumları, Yağı
Familyası; Dügünçiçegigillerden,
Hahnenfussgewachse, Ranunculace
Drugları; Çörektohumu: Nigellae semen
Çörekyağı: Nigellae oleum
Çörekotunun tohumları çay ve baharat olarak, yağı ise natürelilaç yapımında kulanılır.
 

Giriş; Çörekotunun oldukca çok türü mevcuttur ve bunlardan şifa maksadı ile sadece Türk çörekotu, Mısır çörekotu veya beyaz çörekotu diye anýlan Nigella sativa kulanılır. Çörekotunun vatanı Türkiye olup binlerce yıldır ortadoğu ve kuzey Afrikaülkelerinde çok yaygın olarak yetiştirimektedir. Bitki Türkiye'den çok Mısır'da yetiştirildiğinden Mısır çörekotu ve taç yapraklarının beyaz olması nedeniylede beyaz çörekotu diyede anılır.

Bunun hariçinde Şam çörekotu; Nigella damascena, İspanya çörekotu, Nigella hispanica ve yabani çörekotu, Nigella arvensis’i sayabiliriz, fakat bunlar şifa maksadı ile kulanılmazlar. Peygamber Efendimiz çörek tohumunun ölüm hariç her türlü hastalığı iyileştireceğini beyan etmiş ve bu hadis nedeni ile müslümanlar çörek tohumunu o günden bugüne kadar çok yaygın olarak kulanmışlardır. Son yapılan araşırmalarla bitkinin bahar nezlesi, besinallerjisi, (allerjik ekzema= nörodermatis) ve allerjik asıtma karşı etki olduğunun tesbitedilmesi nedeni ile önemi oldukca artmıştır.

Botanik: Vatanı Türkiye olup buradan önce ortadoğu ve kuzey Afrikaülkelerinde sonrada dünyanın hemen der yöresine yayılmıştır. Yaprakları ince şerit şeklinde ve ucları hafif sivricedir. Anakanatyaprakları 2-4 yankanatlardan ve ucda tekyankanatdan oluşur ve yankanatlarıda yine yankanatlardan oluşur.

Yaprakları gövdeye değişken sıra ile dizilmişlerdir ve yeşil veya hafif sarımsı yeşil renklidir. Çiçekleri kalp veya yumurta şeklinde beş adet beyaz renkli, kenarları hafif dalgalı taçyapraklardan oluşur. Ortasında daha doğrusu göbeğin çevresinde 30-50 adet dölenmetozluğu bulunur ve bu dölenme tozluklarının başında topuzcuklar bulunur. Göbekteki yeşilimsi kapsül yavaş yavaş büyüyerek beş bölümlü kapsül oluşur, her bölümün ucunda birer anten gibi sivrilik vardır ve içinde çok küçük siyah tohumlar bulunur.

Yetiştirilmesi: Çörekotunun vatanı zaten Türkiye olup yetiştirilmesinde herhangi bir problem sözkonusu değildir. Şubat ve Mart aylarında çörektohumları kasalara, camlıklara, yastıklara veya seralara ekilir
ve Nisan- Mayıs aylarında fideleri 30*40sm aralıklarda bahçe ve tarlalara ekilir.

Hasatzamanı: Eylül ve ekim aylarında çörekkapsülleri toplanarak döğülür ve çıkarılan tohumları kurutularak porselan vaya uygun kaplarda muhafaza edilir. Çörektohumları soğukpaskı ile sıkılarak yağı çıkarılır ve bu yağ natürelilaçyapımında kulanılır.

Birleşimide; Çörektohumunun birleşimindekimaddeleri önemine göre şöyle sıralıyabiliriz.
a-) Yağasitleri %30-50 arasında olursada genelikle %35 cıvarındadır ve bununda %50-60’ini doymamış yağasitleri (Omega-6-yağasitleri) oluşturur ve bununda %50-70’ini linolasit (Omega-6-yağasidi), % 20-25 oleikasit, % 10-12 palmitinasit ve az miktardada palmitinolasit, myristinasit, stearinasit, ve gama-linolenasit
b-) Eteryağtürevleri % 0,5-1,5 arasında olup buda nigellon semohiprepinon (veya kısaca nigellon), thymohydrochinon, p-cymen, alfa-pinen, beta-pinen, sabinen, limonen, 1,8-cineol, alfa-terpinen, artemisiaketon, sabinenhidrat, linalool, borneol, karvon, thymol, karvakrol, beta- thujon, ve bornylasetat
c-) Vitaminlerden; beta-karotin (provitamin A), biotin (vitamin H), folasidi, B1, B2, B6, C ve vitaminlari
d-) Minerallerden; magnesiyum, selen, çinko
e-) Ayrıca % 21 protein, %38, karbonhidrat, taninler, saponinler’den melathin ve acı maddelerden nigellin içerir.

Araştırmalar;
1-) Münih kronik hastalıklar ve immunoloji üzerine yeni tedaviyöntemlerini araştırmalar enstitusü (Münchener Istitut zur Erforschung neuer Therapie verfahren, chronischer Krankheiten und İmmunologie) baharnezlesi, nörodermatoz (allerjik ekzem, besinallejisinin neden olduğu ekzem) allerjik astım, kaşıntı, bronşitli astım, kramplı bronşit ve sıksık enfeksiyona yakalanma gibi rahatsızlıkları olan 600 hasta üzerinde çörek ile 3 ay süren tedavidenemesi yapılmıştır. Bu tedavidenemesinden önce yapılan teslerde hastalardan % 97’sinde allerjiye sebep olan immunanormalikleri gözlenmiş ve tedavisüresi sonunda bu anormaliklerin hastalardan % 85’inde normalleşiği tesbitedilmiştir ve tedaviye 6 ay devameden Hastalardan % 89’unun durumunun iyileştiği tesbitedilmiştir. (NH.10.96.608 ve Nhp 3.95 .342)

2-) 15 Kasım2001’de İsviçrenin Baden şehrinde yapılan 16. İsviçre Tabipodaları Fitpoterapi (Bitkiseltedavi) konferansında (16. Tagung der schweizerischen medizinischen Gesellschaft für Phytotherapie) allerjik deriiltihaplabnmasına ( Nörodermatoz , yani besinallerjisi nedeniyle ortaya çıkan allejik ekzema) karşı çörekyağtürevlerinden thymochinon lökotrinlerin ve thromboxanların salğılanmasını frenlediği nigellonun’da histaminin salğılanmasını frenlediğini ve allerjiyi önlediğini beyanetmişlerdir. (ZP. 1.02.29)

3-) Hindistanda 1993’yapılan bir araştırmada çöreğin birleşimindeki nigellon’un histamin salğılanmasını azaltığı (frenlediği) ve böylece antihistaminika gibi etkilediği tesbitedilmiştir.(Sch.H.62)

4-) Ankara Üni. Ecz. Fa. 1985’de yaptığı araşırmalarda çöreketeryağının birleşimindeki thymochinon’un (aynı Nigellon gibi) bronşlarıgenişletiği ve böylece astımı önlediği ve aynı antihistaminikalar daki gibi etki etiğini tesbitetmişlerdir. (Age 62)

5-) Erzurum Universitesi Ziraatfakultesi 1989’da yaptığı araştırmalarda çörekyağını antibakteriel (antibiotik) ve antimikozit (mantar yokedici) özeliklerde olduğu ve bununda birleşimindeki thymochinon'dan kaynaklandığı tesbitedilmiştir. (Age 62)

6-) Münih Walter Strau Estitusü Prof. Dr. Olaf Adam ve ekibi et ve etmamüllerinin eklemkıkırdaklarındaki arachindonasit oranını artırdığını PH değerinin 7,4 de 6,2 düşerek asitleştirdiğini böylece asitli ortamında eklem ve eklemkıkırdaklarına zarar verdiği tesbitedilmişdir. Böylece et ve etmamüleri beslenenlerde artirit (Eklemililtihaplanması) ve eklemyıpranması (Artroz) hasıl olduğunun tesbitetmişlerdir. (GM. 2.95.41) Çaresi çörekçayı veya yağı içmek veyahutta Şeytanpençesikökü (Türkiyede bu bikiyi bulamazsınız).
Çörek otu niçin değerli?

Çörek otunun tohumunda doymamış yağ asiti, eterli yağ, vitaminler ve organizma için zaruri olan ve çok az miktarda tüketilmesi gereken değerli maddeler bulunur. Bu maddelerin karışımı, hasta kişinin iyileşmesine vesile olur.

Çörek otu tohumunda bulunan doymamış yağ asitinin metabolizmaya müsbet yönde tesir ettiği, bağışıklığı arttırdığı ve allerjiyi durdurduğu ispatlanmıştır. Bu sebepten çörek otunun astım, bağışıklığın zayıflığından meydana gelen marazlar ile sinir ve deri hastalıklarında başarılı sonuçlar vermesine şaşırmamalıdır.

Bu iyileştirici tesir, çörek otunu yemeklerde de kullanılan ve sevilen bir gıda haline getirmiştir. Zamanımızda özellikle ABD ve Avrupa’nın büyük ülkelerinde çörek otuna talep çok artmış, istekler karşılanamaz hâle gelmiştir. Almanya’da ise çörek otu tohumu ve yağı, saf veya hap şeklinde eczanelerde ve baharatçılarda yer almaya başlamıştır.

Her derde şifa ÇÖREKOTU(Kullanımı yazıda)
Öncelikle bu rahatsızlığı yaşayan ve diğer hastalarımıza Allah şifalar versin.Bende sinüzit ve deviasyon hastası idim.Deviasyon ameliyatı kuru sinüziti, açık ve akan iltihaplı sinüzite çevirdi.Bu kontrolü kolay bir olaydı.Ancak antibiyotiklerin bana verdiği ishakl rahatsızlığı çok problemdi.Bu nedenle antibiyotik kullanamıyordum.Rahatsız olduğum günlerde okuduğum bir yazı ile rahatladım.Alman Vatandaşı Sayın Maren Frenz'in Tabiattan Gelen Şifa Kaynağı ÇÖREKOTU kitabından www.kimyaokulu.com/hikmetler/corekotu.htm Maren Frenz'in kendi ifadesi : BU KİTABI HZ.PEYGAMBERİN BİR SÖZÜNE (HADİS-İ ŞERİF) DAYANARAK KALEME ALDIM.KİTAP 96 SAYFALIK BİR İNCELEME.HADİS-İ ŞERİF : ŞU SİYAH TOHUM(ÇÖREK OTUNU GÖSTEREREK) ÖLÜM HARİÇ HER DERDE DEVADIR. GENEL KULLANIM UYGULAMASI : 200 G KAHVE ÖĞÜTME MAKASINDE ÇEKİLMİŞ ÇÖREKOTU 1000 G BAL İLE İYİCE KARIŞTIRILIP 3 GÜN BEKLETİLEREK AÇ KARNINA (YEMEKTEN EN AZ YARIM SAAT ÖNCE) SABAH AKŞAM BİR TATLI KAŞIĞI ALINIYOR

ÇÖREKOTU : HER DERDE DEVA

DOÇ. DR. SEFA SAYGILI

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) 14 asır önce şöyle buyurmuştu: “Şu kara tanede (çörek otu) ölümden başka her derde deva vardır.”

O zamanlardan günümüze kadar geçen asırlar boyunca, bu ufak taneli gıdada her hastalığa şifânın olabileceğine birçok kimse dudak bükmüştü. Maren Franz adlı bir Alman çörek otunun sağlığımız üzerindeki faydalarını araştırıp, bu konudaki yayınları bir araya getirdi. Sonuçta:”Tabiattan Gelen Şifâ Kaynağı: ÇÖREKOTU” adıyla dilimize tercüme edilen 96 sayfalık bir kitap ortaya çıktı. Üstelik, Peygamberimizin çörek otuyla ilgili hadisinin kendisini uyardığını ve bu sözü rehber alarak bu kitabı hazırlamaya giriştiğini önsözde belirterek...

Bu yazımızda Maren Franz’ın kitabından yola çıkarak, çörek otunun mucizevi tesirlerini tanıtmaya çalışacağız.

Çörek otu niçin değerli?

Çörek otunun tohumunda doymamış yağ asiti, eterli yağ, vitaminler ve organizma için zaruri olan ve çok az miktarda tüketilmesi gereken değerli maddeler bulunur. Bu maddelerin karışımı, hasta kişinin iyileşmesine vesile olur.

Çörek otu tohumunda bulunan doymamış yağ asitinin metabolizmaya müsbet yönde tesir ettiği, bağışıklığı arttırdığı ve allerjiyi durdurduğu ispatlanmıştır. Bu sebepten çörek otunun astım, bağışıklığın zayıflığından meydana gelen marazlar ile sinir ve deri hastalıklarında başarılı sonuçlar vermesine şaşırmamalıdır.

Bu iyileştirici tesir, çörek otunu yemeklerde de kullanılan ve sevilen bir gıda haline getirmiştir. Zamanımızda özellikle ABD ve Avrupa’nın büyük ülkelerinde çörek otuna talep çok artmış, istekler karşılanamaz hâle gelmiştir. Almanya’da ise çörek otu tohumu ve yağı, saf veya hap şeklinde eczanelerde ve baharatçılarda yer almaya başlamıştır.

Savunma sistemimiz ve çörek otu:

Sağlam bir savunma sistemine sahip olan kişi, kendini genelde iyi hisseder ve nâdiren hastalanır. Çünkü rahatsızlıklara karşı mukavemeti fazla demektir. Böyle olunca mikrop, virüs ve mantarlarla baş edebilir.

Savunma sistemi zayıfladığında, şu hastalıklar ortaya çıkabilir:

•Mikroplu hastalıklar, bilhassa sık sık grip olma ve mesane iltihabı.
•Deri, mukoza ve bağırsakta mantarların oluşması.
•İnatçı herpes (uçuk).
•Sindirim sistemi bozukluklarından meydana gelen ishâl ve zayıflama.
•Kaşıntılı deri hastalıkları.
•Kronik (müzmin) rahatsızlıklar.
•Kanda dolaşım bozukluğu, yüzde belirli solukluk.
•Kronik yorgunluk.
•Cinsî isteksizlik.
•Uyku bozuklukları

Saymış olduğumuz bu hastalıklara yakalanmamak için savunma (immux) sistemimizin kuvvetli olması gerekir. Çörek otunun ise, immun sistemi güçlendirdiği binlerce yıldan beri bilinmektedir. Çörek otu, savunma sistemini dengelemekte ve mümkün olduğu kadar iyi çalışmasını sağlamaktadır.

Çörek otunun bu özelliği nereden kaynaklanır? Bilim adamları, bu sorunun cevabını modern teknolojinin yardımıyla bulmuşlardır. “Çörek otunun tohumunda organizmayı destekleyen yüzden fazla madde vardır.”

Kara mucizenin muhtevası:

Çörek otunun tohumunda takriben %38 oranında karbonhidrat, %35 oranında çeşitli yağlar, %21 oranında da albumin bulunur. Geri kalan %6 ise, yüzden fazla maddeden oluşur. Bu orana çok değerli olan doymamış yağ asitleri de dahildir. Linolen asidi, alfa linolenasidi ve iç yağı bunlar arasındadır. Eterli yağlar olarak kofur, nigellon, alfa-pinen vb. mevcuttur. Çok az miktarda bazı vitaminler (B1, B2, B6 folasidi niacin), mineraller (demir, kalsiyum, magnezyum, çinko ve selen) ve amino asitleri vardır.

Doymamış yağ asitleri ve eterli yağ, savunma sisteminde çok yararlıdır. Vitamin ve mineraller, savunma sisteminin işlemesinde önemli rol oynar. Çörek otunun tesiri, çok sayıdaki bu maddelerin karışımından gelmektedir.

Doymamış yağ asitlerin faydaları:

Doymamış yağ asitleri, metabolizmaya yardım eder. Hücrelerin büyümesi, gelişmesi ve yenilenmesinde yine buna ihtiyaç vardır. Ayrıca vücudun ihtiyacı olan hormonların gelişmesinde yardımcı olur. Yine alerjik sinyaller gönderen histamin gibi maddelerin artmasını engeller.
İşte doymamış yağ asitlerin faydaları:
•Hormanların yapımına katkıda bulunduklarından, sağlıklı bir savunma-hormon ve sinir sisteminin oluşumunu sağlar.
•Savunma ablukasının kaldırılmasında yardımcı olur.
•Savunma hücrelerinin gereğinden fazla çalışmasını engeller.
•Hücrelerin dağılımı, yenilenmesi ve hücre duvarlarının sağlam olmasına katkıda bulunur.
•Kandaki kolesterolü normale döndürür.
•Kan damarlarının gerginleşmesini ve dolaşım hızını tanzim ederek tıkanmayı önler.
•Tansiyonu düşürüp damar sertleşmesi ve kalp enfarktüsü riskini azaltır.
•Yaraların çabuk iyileşmesine, derinin pürüzsüz olmasına yardım eder.

İnsan vücudu, doymamış yağ asitlerini üretemediği için, dışarıdan almaya mecburdur. Bir gram çörek otu yağı, bu açıdan günlük ihtiyacımızı karşılamaktadır.

Çörek otunun diğer tesirleri

•Çörek otundaki nigellon ve alfa-pinen gibi eterli yağlar, solunum borusunu genişletip kramp gidericidir. Ayrıca ifrazı geliştirip öksürüğü hafifletir. İltihap giderici, ağrı dindirici ve idrar söktürücüdür. Devamlı kullanımda kan şekerini düşürür.
•Çörek otundaki B1, B2 ve B6 vitaminleri, birçok enzimlerin üretiminde önem taşır. Zira bunlar, savunma ablukalarını yok eder ve boyun altı bezini; dolayısı ile savunma sistemini güçlendirir. Folasidi vitamini ise, kalp ve tansiyon hastalıklarının riskini azaltır. Bunun yanısıra hücre yenilenmesinde de lüzumlûdur.
• Beta karotin, A, E ve C vitamini, selen gibi antioksitler vücudun savunma sistemini güçlendirir. Selen, vücudun zehirli maddeleri atmasında yardımcı olur.

Çörek otunun faydaları:

Bu kadar mükemmel olarak yaratılan ve Efendimiz’in (a.s.m.) methine mazhar olan çörek otu, bütün bu özellikleri ile:

•Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
•İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
•Kan şekerini düşürür.
•Damar hastalıklarını önler.
•Hazmı kolaylaştırır.
•Vücuttaki zehirleri süzerek atar.
•İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.
•Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
•Alerjiyi önler.
•Savunma sistemini dengeler.
•Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.

Özel hallerde faydaları:

•Çörek otu, müzmin hastalıklarda şaşırtıcı iyileşmeler sağlar. Çocuklarda özellikle sinir ve deri hastalıklarına, astım ile alerjiye iyi gelir.
•Çörek otu ürünleri (yağ ve ezilmiş bal karışımlı) hamilelik devresindeki şikayetleri azaltır. Yan tesiri olmayıp, bu devredeki hanımlara ve bebeklerini ana sütüyle besleyenler için süt kalitesinin bebeğe daha yarayışlı olmasını sağlar.
•Egzamalı deriye sık sık çörek otu yağı sürüldüğünde deri çabuk iyileşir. Yine deri hastalıklarında mikrop öldürücü tesirinden dolayı çok fayda verir.

Bazı Hastalıklarda Çörek Otu:

•Hazım zorluğu ve mide şişkinliklerinde çörek otu eskiden beri bilinmektedir.
•Hemoroide iyi gelir, çünkü damarları güçlendirir ve kan dolaşımını hızlandırır.
•Romatizma, şeker hastalığı ve kolesterolün yükselmesi gibi metabolizma hastalıklarına faydalıdır.
•İktidarsızlık ve kısırlıkta yine yarar verici tesire sahiptir. Çünkü çörek otu, cinsî hormanları tanzim etmekte, bedenî ve ruhî olarak zindelik ve dinçlik vermektedir.
•Çörek otu yağı kadınlardaki ay hâli sancıları ve diş ağrılarına karşı yine başarıyla kullanılmaktadır.

Sağlıklı olmak için çörek otu kürü:

Tabii muhtevası ile savunma sistemine, metabolizma ve hormonlara iyi gelen çörek otu, vücudu toksin adı verilen zehirli maddelerden temizler, kan dolaşımını güçlendirir ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Cildi parlaklaştırır. Düzgün bir cilde, parlak saç ve gözlere sebep olur. Sağlıklı ve hayat dolu bir görünüm sağlar.

Çörek otu savunma (immun) sistemini güçlendirdiğinden, kanser, AIDS gibi çağın hastalıklarına karşı tavsiye edilmektedir. Yine tansiyon ve ateş düşürücü ve tabii antibiyotik tesirleriyle yaygın hastalıklara şifâ olmaktadır. Başta astım ve polen alerjisi olmak üzere alerjik hastalıklara, saç dökülmesine ve kepeğe karşı da tesirlidir.

Maren Franz’ın kitabından naklettiğimiz bu satırlar, çörek otunu “ölümden başka her derde deva” olarak tarif eden Peygamberimizin(a.s.m.) yüceliğini gözler önüne sermektedir. Çünkü Efendimiz(a.s.m.) çörek otunun daha yeni keşfedilen bu mucizevî özelliklerini asırlar öncesinden görmüş ve bunu da, kıyamete kadar gelecek olan insanların en iyi anlayacağı şekilde ifade etmiştir:

“ÇÖREK OTUNA KIYMET VERİN. ZİRA O ÖLÜMDEN BAŞKA HER DERDE ŞİFADIR”



Sabahları yenilen çörekotu kolesterolü düşürüyor
Kara tanenin kolesterolü düşürdüğü yapılan deneylerle ispatlanırken, tedavi için sabahları aç karnına 9-10 adet çörek otu tohumu veya bir çay kaşığı çörek otu yağı yutulması tavsiye ediliyor. Böylece kolesterolün neden olduğu kalp-damar rahatsızlıklarının
önlenebileceği belirtiliyor.

Hiçbir yan etkisi olmayan çörekotu, tamamen doğal bir ilaç görevi görüyor. Ankara Özel Yavuz Sultan Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Burak Eriçek (17), gerçekleştirdiği deneylerle çörekotu yağı ve tohumlarını kullanarak tavşanların kolesterol oranını dört hafta içinde yarıya düşürmeyi başardı. Böylece kolesterolün neden olduğu kalp-damar hastalıklarının önlenebileceğini kanıtladı. Çörekotunun tavşanlara etkisinin insanlara göre daha hızlı olduğunu söyleyen Burak, kilo durumuna göre daha kısa ya da uzun sürede sonuç
alınabileceğini dile getirdi.

Çörekotunun bilinen 16 türü bulunuyor. Karamuk, siyah susam diye de anılıyor.

Yüksek dozajda kullanılmaması tavsiye edilen çörekotu birçok hastalığı iyileştiriyor. Çörekotunun yararları şöyle:

Kanser ve AIDS'e karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bronşit nöbetlerine iyi gelir.
Vücuda kuvvet ve zindelik verir. Kan yapıcıdır. Kan şekerini düşürür.
Çocukların gaz ve sancılarını giderir.
Kadınların hayzını söktürür. Anne sütünü artırır. Unutkanlığa
faydalıdır.
Mide ve bağırsaktaki gazları söker, hazmı kolaylaştırır, iştah açar.
Ekmek ve keklere katılırsa şişlik yapmaz.
Böbrekteki kum ve taşları döker, basura iyi gelir.
Felç ve kazıklı hummaya (tetanos) faydalıdır.
Öksürük, balgam, nefes darlığı, grip, nezle, baş ağrısı ve
romatizmaya iyi gelir.
Diş ağrısı ve diş iltihaplanmalarında kullanılır.
Bağırsak ve karındaki kurt, parazit ve solucanları öldürür.
Sivilce, uyuz, egzama gibi cilt hastalıklarına faydalıdır.
Tesirşekli; antibakteriel (antibiotiker), antimikozit (mantarları yokedici), iltihapları önleyici, bronşları ve damarları genişletici, idrar söktürücü özeliklere sahiptir.

Kulanılması; Araştırmalara göre çörektohumu yağı ekstresi veya kapsülü başta hertürlü allerjirahatsızlıklardan; nörodermatis (allerjik ekzem = atopık ekzem = besinallerjisinin sebep olduğu sulu, kabarcıklı, kızarık ve kaşıntılı derihastalıkları), baharnezlesi (pollinosis) allerjik astım, allerjik kaşıntı, spastik (kramplı) bronşit, bronşitli astım, nefesdarlığı, öksürük, immunzafiyeti (bağışıklıklıksistemzafiyeti), sıksık enfeksiyonayakalanma ve adetöncesi rahatsıslıklara (PMS) karşı kulanılır

Akbar Kliniği Lâboratuarlarında bağışıklık sistemleri (immün sistem) zayıflamış olan gönüllüler üzerinde yapılan ilk araştırmaya 27 kişi katılmış ve bu kişilere 4 hafta boyunca günde 2 gr. çörekotu verilmiştir. Bu süre sonunda immün sistemin aktivitesini gösteren en önemli parametrelerden biri olan ve başta AIDS olmak üzere çeşitli bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıklarda bozulan Th/Ts oranı (Yardımcı T lenfositlerinin, baskılayıcı T lenfositlerine oranı) gönülü kişilerin kanında araştırılmış ve bu oranın çörekotu kullananlarda %55 oranında arttığı tesbit edilmiştir.

 

Daha sonra aynı klinikte ikinci defa yapılan ve değişik gönüllüler üzerinde tekrarlanan araştırmada, sözkonusu oranın kontrol grubunda değişmediği halde, deney grubunda %72’ye çıktığı görülmüş ve çörekotunun sadece bu oranı değil, aynı zamanda immün sistemin katil hücreleri olarak adlandırılan ve kanser hücrelerinin amansız düşmanları olan “naturel killer”in aktivitesini de %74 arttırdığı anlaşılmıştır.

 

ÇÖREK OTU YAĞI

         Nigella Sativa, Ortadoğu ülkeleri arasında birçok derdin dermanı olduğu için “Habbat Al Barakah” ya da “Kutsanmış Tohum” olarak bilinir. Binlerce yıldır Ortadoğu, Asya ve Afrika’da kullanıldığı gibi günümüzde Amerika ve Avrupa’da da kullanılmaktadır.

         Origo Çörek Otu Yağı (Black Seed Oil) içinde barındırdığı; hoş kokulu yağlar, elementler, enzimler ve vitaminler gibi içerdiği yüzden fazla öğeden dolayı oldukça faydalıdır. İçinde Omega 3 ve Omega 6 ihtiva eden % 58 oranında temel yağ asidi vardır. Bunlar, bağışıklık sistemini alerji ve enfeksiyonlara karşı güçlendirip dengeleyerek kronik hastalıklara karşı koruma sağlayan Prostaglandin E1 oluşumu için gereklidir. Bu oluşum sağlıklı hücreleri virüslerden koruyup tümör oluşumunu engeller.

         Yağın sindirimi, lenfler vasıtasıyla yapılır bu sayede lenf sistemi arıtılıp öbek taşı oluşumu engellenir. Nigella Sativa yağı Tutankamon’un mezarında bulunmuştur. İyileştirici ve güzelleştirici özelliklerinden dolayı Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.

         Yunan filozof, Dioskorides; baş ağrılarını, burun tıkanıklıklarını, diş ağrısını ve bağırsak parazitlerini tedavi etmek için çörek otu kullanmıştır. Modern tıbbın babası kabul edilen Hipokrat, çörek otunu karaciğer ve sindirim rahatsızlıklarının devası olarak tanımlamıştır. Tıp tarihinin en ünlü kitaplarından biri olan “Canon of Medicine” ın yazarı olan İbn-i Sina, çörek otunun metabolizmayı uyardığını, uyuşuklu ve halsizliği engellediğini savunmuştur.

         Modern tıp, bu bitkinin özelliklerini, uyarıcı etkilerini kullanarak hemoroit, hepatit, nezle, ishal, öksürük ve tenya gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanmaktadır. Çörekotu ile ilgili ilk yazılı belge “Eski Ahit” de bulunmaktadır. Çörek otuyla ilgili en önemli sözlerden biri Hz.Muhammed’in (s.a.s) ‘Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır.’ sözüdür.

         1959’dan beri, laboratuar ve üniversitelerde 200 den fazla çalışma yapılmaktadır. Amerika’da Güney Carolina Hilton Head Island’da bulunan Kanser Araştırma Laboratuarında, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biri, %100 natürel çörek otu yağının (Nigella Sativa) tümör tedavisinde, kemoterapide görülen negatif yan etkileri göstermeyip büyük başarılar sağladığını kanıtlamıştır. Çalışmalarda Nigella Sativa’nın kemik iliği büyüme oranını %250 gibi bir rakama çıkardığı ve tümörün büyümesini  %50 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Bu durum, bağışıklık sistemini uyararak hücreleri virüslerin yok edici özelliğinden koruyan interferon üretimini arttırmaktadır. Araştırmacılar, Nigella Sativa’nın anti bakteriyel ve anti mikotik etkilerini onaylamış ve diyabet tedavisinde esas olan şeker seviyesini düşürmekte de faydalı olduğunu tespit etmişlerdir.
 

         Son zamanlarda Aids konusunda yapılan bağımsız çalışmalar, çörek otunun doğal katil hücre aktivitesini arttırırken aynı anda yardımcı ve bastırıcı t hücreleri arasındaki oranı da geliştirip savunma sistemi üzerinde meydana getirdiği şaşırtıcı etkilerini ortaya çıkarmıştır
 

         Münihli doktorların deneyimleri, aralarında polen ve toz alerjisi, astım ve deri iltihapları gibi hastalıkların bulunduğu alerjik durumların  %70’inin Çörek Otu (Nigella Sativa) yağı ile tedavi edildiğini göstermektedir.

 

     ÇÖREK OTU YAĞININ BİLİNEN BAZI FAYDALARI

  • Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
  • İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
  • Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Kan şekerini düzenler.
  • Yorgunluk halini giderip zindelik verir.
  • Damar hastalıklarını önler.
  • Cinsel gücü arttırır.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Vücuttaki toksinleri süzerek atar.
  • İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.
  • Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
  • Alerjileri önler.
  • Savunma sistemini dengeler.
  • Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.

 

Çörekotu ağır metallerin etkisini azaltıyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Halit Demir, çörekotunun faydalarının belirlenmesi amacıyla yaptıkları araştırmada, önemli unsurlar tespit edildiğini söyledi.

Demir, bu araştırma sonucunda çörekotunun özellikle diyabet hastalığında önemli etkiye sahip olduğunu belirterek, çörekotunun diyabet hastalarında glikoz düzeyini düşürdüğünü, insülinin etki ettiği ve yapıldığı pankreas hücrelerini iyileştirdiğini kaydetti. Demir, çörekotunun, sürekli alkol alan kişilerde oluşan mide gastritinin iyileşmesinde de önemli etkiye sahip olduğunu, bu bitkinin vücuda giren ve zarar veren ağır metallerin etkisinin azaltılmasında da yarar sağladığını vurguladı. Demir, çörekotunun yararlarının halk tarafından bilindiğini, ancak şimdiye kadar bunun çok fazla bilimsel araştırmayla ortaya konmadığını anlattı.

 Ürüne Ait Resimler
«« Önceki Ürün  
Sonraki Ürün »»
Tarih
:
29.09.2010
Kategorisi
:
Sağlık & Kişisel Bakım
İzlenme Sayısı
:
2834
Yorum Sayısı
:
0
Ürün Sahibi
:
Aktar Mehmet Yaşar
Ürün Fiyatı
:
Içerigi Paylasin Butonu
EkleBunu Sosyal Paylasim Butonu
 

 Firmaya Ait Diğer Ürünler
   NONİ
   SUSAM YAĞI
   KANTORON OTU
   ÖKSE OTU
   KEDİ OTU
   YAKI OTU
   TARÇIN
   ALIÇ
   AYNI SAFA
   CİVAN PERÇEMİ
   KARABAŞ OTU
   KUŞBURNU
   YABAN MERSİNİ
   ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ
   KETEN TOHUMU
   KEFİR
   GİLABURU
   NAR SUYU
   MEYAN KÖKÜ
   LAVANTA
|1| 2 |
 Ürüne Ait Yorumlar

Henüz Yorum Yazılmamıştır...
abaragambimumbara
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Telif Hakkı Kuron Mühendislik LTD. ŞTİ.'ne Aittir. Her Hakkı Saklıdır.
FacebookLink BankasıArama ServisiSektörlerHarita ServisiKişisel GelişimAcil TelefonlarResim Galerisi


 


Markayurdu.Com adresi üzerinde bulunan fotoğraf ve bilgiler izinsiz kullanılamaz.
 

Sitede yer alan kullanıcı yorumları üyelik sözleşmesinde kabul edildiği şekilde yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.
Bu sitenin alt yapısında www.markayurdu.com adına kullanım lisansı alınmış Ülke Rehberi Scripti kullanılmaktadır.